Bekämpa insekter och sjukdomar i trädgården

 

Insekter, insekter, svampar och andra sjukdomar i dina växter, det är ingen glad över. Dags att bekämpa dessa oönskade vänner, men ännu bättre att förhindra dem. Nu när maj månad är så “växande” hittar svampar och insekter som vi helst inte vill se vägen till dina växter. Du kan ofta förhindra detta genom sund tillväxt. Om det ändå händer är det skönt att du kan göra något åt ​​det på ett enkelt sätt.

Hälsosam tillväxt
Hälsosam tillväxt är naturligtvis alltid utgångspunkten, men vi har inte alla kontroll. Du kan till exempel ha att göra med dålig jord, jord med för mycket salt, jord som har applicerats eller jord som har fastnat på grund av byggnadsarbete, vilket stör ekosystemet. Jord är en levande organism som vi måste använda klokt. För att växter ska växa hälsosamt behöver jorden mineraler och det nödvändiga jordlivet. Biologi har gått förlorad i de flesta jordar på grund av användningen av “salthaltiga gödselmedel”. Med användning verkar det som att tillväxten förbättras, men växter som endast matas med gödningsmedel kommer alltid att bli sjuka. Då måste man använda bekämpningsmedel för att lösa problemet. Ge tillräckligt med frisk humus och tillför alltid rätt bakterier och svampar i jorden vid ohälsosam tillväxt (Rhizobakterier för ett skyddande lager runt roten. Mykorrhizasvampar säkerställer ett 7x högre upptag av vatten och näringsämnen). Detta samarbete säkerställer en balanserad och sund tillväxt, så glöm inte dem. Du kan alltid lägga till dem för att förbättra växthälsa.

Sund tillväxt med Biovin (Mycorrhiza svampar)
Genom att använda Biovin (med nödvändiga Mycorrhiza-svampar) går du efter friska växter.

Första bladlössen
De gröna och svarta bladlössen som nu visar sig är väldigt lika. Vi vet att bladlöss livnär sig på växtjuice och oftast måste man genast ta itu med ett envist angrepp eftersom dessa djur förökar sig snabbt. Förebyggande är därför att rekommendera och vi är glada att detta ofta kan göras med en naturprodukt. Överväg att använda bladinsektskapslar. Det fungerar helt enkelt. Du lägger dem i jorden, detta ändrar smaken på växten med resultatet att de är mindre attraktiva för bladlössen.

Bekämpa bladlöss på dina växter i tid
Bekämpa löss på ett naturligt sätt.

Bekämpa spindkvalster
Ser du gula fläckar på bladen på dina växter eller ser bladet redan gulnat och något vissnat ut? Då lider du förmodligen av spindkvalstret som förekommer i stora grupper. Du kommer också ofta att se dem på dina krukväxter eftersom de älskar en varm och torr miljö. Något att hålla ett öga på när vädret blir sommar eller temperaturen i ditt rum stiger. Använd en naturlig bladinsektsprodukt för att bekämpa detta och tillsätt sedan bladinsektskapslarna i jorden.

Bekämpa mögel
Detta är ett samlingsnamn för olika svampar. Mjöl finns på toppen och undersidan av bladet, medan dunmögel är ett svampfluff som sitter under bladet. En stadig växt kan alltid försvara sig bättre mot mögel än en “bortskämd” växt vars löv har tappat sin fasthet. Om du oväntat får mögelangrepp i dina växter, fråga om råd. Applicera inte bara något med resultatet att effekten blir minimal. Ta alltid bort det drabbade bladet för att förhindra spridning.